You are currently viewing 5 התבלינים המובילים שכל שף צריך להכיר

5 התבלינים המובילים שכל שף צריך להכיר

כל שף צריך להכיר את ארסנל התבלינים שלו. שום מנה טובה איננה שלמה ללא התבלינים המתאימים להשלמת פרופילי הטעם של המנה. אמנם בהחלט נהדר לדבוק במה שמוכר, כמו למשל התבלינים שהוזכרו קודם, אך עדיף לנסות גם להוסיף תבלינים מסובכים יותר שלעתים קרובות יכולים להרים או להרוס מנות.

 

בכל רחבי העולם משתמשים בתבלינים שונים ליצירת מאכלים מיוחדים במינם עם טעמים מורכבים אך מדהימים, המשקפים תרבויות שונות. בחלק האחרון הזה של סדרת מאמרי התבלינים בשני החלקים, תלמדו להכיר כמה מהתבלינים הטובים ביותר שנותנים חיים למאכלים רבים מכל רחבי העולם.

 

חלק 2: התבלינים הארומטיים מרחבי העולם

טעמים של אסיה

1. אבקת כמון

זרעי כמון מגיעים מצמח פורח שמקורו במזרח התיכון ומשתרע על פני מזרח הודו. כאשר הוא באבקה, הוא מקבל את הצבע הצהוב החרדלי שלו שאולי אתם מכירים ממנות קארי. למעשה, התבלין הזה בולט מאוד בהן.

 

התבלין הארומטי הזה הוא אגוזי למדי בטעם שמגיע בצורה מאוד ברורה במטבח ההודי והים תיכוני.

2. פלפל קאיין

סוג זה של פלפל חריף נותן בעיטה לבלוטות הטעם שהופכת הרבה מנות אסיאתיות למעניינות יותר. היסטורית, הוא שימש גם בעיקר מטבחים הודים אך לאט לאט הפך לחלק מהמתכונים למאכלים תאילנדיים, מקסיקניים ואמריקאים. תלוי בכמה אתם משתמשים, תבלין הקאיין אינו חזק מדי, אלא נותן מספיק חריפות כדי להפוך מנות לפחות משעממות.

 

טעמים ים תיכוניים

3. בזיליקום

בזיליקום ידוע בעיקר בריח החזק שיש לו במטבח האיטלקי. צמח מרפא זה מביא רעננות למנות ומוגבר עוד יותר כאשר מכניסים אותו כגרסת התבלינים היבשים.

 

בבזיליקום יש איזון של מתוק ומלוח, שהוא פרופיל מקסים למאכלי פסטה ומאפים. זהו הכוכב של רוטב הפסטו, שהוא חלק ממנת פסטה איטלקית ארומטית מאוד ופופולרית ביותר ברחבי העולם.

 

אם אתם מתנסים בזה במטבח, זכרו שהוא אכן משאיר טעם חזק כמו תבלין מיובש, כך שאתם צריכים להשתמש בו במשורה, במיוחד אם אתם מערבבים תבלינים אחרים. לכל שף צריכה להיות צורה כלשהי של בזיליקום. בין אם זה איטלקי, תאילנדי או אפילו מיקרו לקישוט.

4. אורגנו

אורגנו דומה במראהו ובטעמו לבזיליקום, אך לשני התבלינים הללו יש הבדל מובחן. אורגנו מיובש הוא נועז עם טעם ארצי שאין לבזיליקום. יש בו גם מרירות קלה כאשר לא משתמשים בו בצורה מתונה. ובכל זאת, התבלין הארומטי הזה אכן משפיע על מנות כמו פסטו ועוף.

5. רוזמרין

רוזמרין הוא צמח מרפאה עם ריח מובהק שמשאיר ניחוח מעניין במנות. תבלין זה הוא החבר הכי טוב של עופות, במיוחד לצלייה של הודו.

סיכום

לנסות דברים חדשים במטבח הוא החלק המרגש ביותר בבישול. התנסות וניסוי טעמים ומתכונים חדשים ברחבי העולם יכולים לתת לכם קצת פרספקטיבה על מה טעים באוכל, גם מעבר למה שנוח לכם. כל שף צריך להכיר את פרופילי הטעם הללו.

 

הכשירו את החיך שלכם לשימוש בתבלינים מהסוג הנכון בכל המנות שלכם!

 

לפרטים נוספים היכנסו לאתר https://www.chefs.co.il/